Reparatie en onderhoud

Elektrische fiets onderhoud

Een e-bike is een kostbaar bezit en heeft meer onderhoud nodig dan een reguliere fiets. Met een regelmatige e-bike onderhoudsbeurt  verhoogt u uw veiligheid en gaat uw elektrische fiets bovendien veel langer mee. Wij adviseren om na de eerste 500 kilometer een eerste beurt uit te laten voeren en vervolgens na iedere 3000 kilometer. In ieder geval één keer per jaar uw e-bike voor een onderhoudsbeurt langs te brengen.  De meeste fabrikanten stellen bovendien regelmatig onderhoud bij een erkende dealer als voorwaarden voor fabrieksgarantie.

In onze professionele BOVAG goedgekeurde werkplaatsen wordt uw e-bike of elektrische bakfiets met veel aandacht en zorg gerepareerd. Onze fietsmonteurs krijgen trainingen van de fabrikanten en BOSCH zodat zij altijd op de hoogte zijn van de laatste technologieën. We maken gebruik van originele BOSCH uitlees diagnosetools om eventuele problemen zo snel mogelijk op te sporen. Dit scheelt u weer in uw portomonee! Bent u niet in staat om zelf uw e-bike langs te brengen? Informeer bij ons naar de ophaalmogelijkheden.

Onderhoud tips e-bike accu

Merkt u dat u met uw e-bike steeds minder ver kunt fietsen? Dan wordt het waarschijnlijk tijd om uw e-bike accu te vervangen.  Tips voor een langere levensduur van een accu:

  • Probeer de accu ieder maand op te laden.
  • Bewaar de accu niet onder de 10°
  • Til de fiets nooit op aan de accu
  • Leg de accu op een veilige plek en binnen handbereik aan de lader
  • Schakel de lader uit als u weggaat door deze uit het stopcontact te halen.

Elektrische fiets reparatie

Uw elektrische fiets repareren in Amsterdam doet u bij Urban E-Bikes. Als e-bike specialist staan wij garant voor professioneel en gecertificeerde reparaties aan uw e-bike. Dankzij de professionele diagnosetools die we gebruiken in onze e-bike winkels in Amsterdam, kunnen we zelf de problemen opsporen en verhelpen. Door de technologie in een e-bike is een e-bike reparatie andere koek dan een gewone fietsreparatie. Laat uw e-bike reparatie dan ook altijd uitvoeren door een officiële dealer en gecertificeerd monteur. U kunt geen aanspraak maken op fabrieksgarantie wanneer u zich niet heeft gehouden aan het onderhoudsschema van de fabrikant of imitatie onderdelen heeft laten plaatsen.

Fiets reparatie Amsterdam

Ook voor fiets reparaties aan uw niet elektrische fiets bent u bij ons van harte welkom! Onze fietsenmakers staan altijd voor u klaar. Voor gewone fietsreparaties of voor e-bike reparaties. In veel gevallen is uw fiets dezelfde dag nog klaar! Onze werkplaatsen zijn voorzien van moderne apparatuur en A-kwaliteit onderdelen. 

Leasefiets onderhoud en reparatie

Heeft u een Fiets van de Zaak of een leasefiets? Informeer bij ons naar de onderhoudsmogelijkheden. Urban E-Bikes is aangesloten bij meerdere lease maatschappijen. We staan voor u klaar voor onderhoud en/of reparaties aan uw leasefiets. Onze fietsenmakers kunnen direct zien wat voor onderhoud uw fiets of e-bike nodig heeft en welke reparaties er mogen worden uitgevoerd.

 

Wilt u uw fiets repareren in Amsterdam? We hebben maar liefst vier fietsenwinkels in Amsterdam waar u terecht kunt. Kom langs of neem contact met ons op voor een afspraak.  

Onze werkplaats op de vestiging Bilderdijkstraat 174 (Amsterdam West) is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 09.30-18.00 en op zaterdagen van 09.30-17.00 uur. 

Onze werkplaats op de vestiging Cornelis Trooststraat 19 (Amsterdam Zuid) is geopend van maandag t/m vrijdag van 09.30-18.00 en op zaterdagen van 09.30-17.00 uur.

Onze werkplaats op de vestiging Jan Olphert Vaillantlaan 1 (Amsterdam IJburg) is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 09.30-18.00 en op zaterdagen van 09.30-17.00 uur.

Onze werkplaats op de vestiging Overtoom 55 (Amsterdam West/Centrum) is geopend van maandag t/m vrijdag van 09.30-18.00 en op zaterdagen van 09.30-17.00 uur.

Neem contact met ons op via het contactformulier of op 020-4708340 voor het maken van een afspraak.