Carqon Classic E2

Carqon Classic E2

Carqon Classic D2

De derailleur versie van de Carqon elektrische bakfiets is voorzien van een traditionele kettingkast en 10-speed Shimano derailleur. In de geborgen en sterke bak die gemaakt is van recyclebaar HDPE- kunststof, is plek voor 2 kinderen plus een baby (in Maxi Cosi). Uniek aan de Carqon is de kinderdeur, die uiteraard is uitgerust met kinderslot en die het instappen veiliger en leuker maakt!

Vanaf € 5.799,00
Nog %1 beschikbaar

Elektrische bakfietsen zijn dé toekomst van stedelijk transport. De Carqon is de ideale bakfiets voor jouw gezin. Met deze elektrische bakfiets kan je maar liefst 140 kilometer (met een tweede optionele batterij) fietsen op één oplaadbeurt. In de bak passen maar liefst vier kinderen. De kinderen kunnen gemakkelijk via het deurtje, dat voorzien is van een kinderveiligheidsslot, in de bak stappen. Dit vinden ze niet alleen super leuk, maar ook scheelt het een hoop geklauter of rugklachten voor de ouders. Plus de fiets heeft minder kans op omvallen doordat de kinderen niet over de zijdes heen hoeven te klimmen.

De Carqon D2 is de derailleur versie. De Carqon D2 elektrische bakfiets heeft een 10-speed Shimano derailleur en KMC kettingkast en is iets goedkoper dan de Carqon E2. Wel is een traditionele kettingaandrijving ten opzichte van de riemaandrijving van de Carqon D2 iets onderhouds gevoeliger en zal deze iets eerder sporen van slijtage vertonen.

Carqon: Een superieure rijervaring

De Carqon bakfiets biedt een ongekende ontspannen fietservaring. Dankzij het lage zwaartepunt kent de Carqon een stabiele en comfortabele wegligging. De vering van de Carqon is speciaal ontwikkeld voor de hobbelige weggetjes in de stad. De Bosch Performance CX Cargoline middenmotor zorgt voor een optimale trapondersteuning en een fantastische fietservaring.
Ook de robuuste terreinbanden dragen bij aan een stabiele en comfortabele wegligging. Extra veiligheid wordt tevens geboden door de Green Guard antilekbescherming en versterkte zijwanden.

Een veilige bakfiets

Carqon voldoet aan de hoogste eisen van veiligheid. Tenslotte vervoert u ook uw meest kostbare bezit in een elektrische familiebakfiets. De bescherming van uw kinderen begint bij de hoge stevige bak die gemaakt is van recyclebaar HDPE-kunststof. DE bak is uitgerust met driepuntsveiligheidsgordels, een uitneembare bank, een soft touch coating aan de binnenzijde, antislip vloer en dubbele afwateringspunten.

Fietsen door de stad kan nog wel eens tot onverwachte verkeerssituaties leiden. Ook hier heeft Carqon op ingespeeld. Op zowel de voor-, als achterwielen is de Carqon e-bakfiets uitgerust met ultrakrachtige Tektro Dorado 4-piston hydraulische schijfremmen. Dat is een hele mond vol, maar in de basis komt het erop neer dat iedere schijf op vier plekken een directe en constante remkracht levert, zodat u razendsnel maar toch stabiel kunt reageren bij onverwachte verkeerssituaties.

Waarom kiezen voor een Carqon bakfiets?

De Carqon onderscheidt zich van andere elektrische bakfietsen door het Double Cable Steering System. Dankzij deze techniek uit de automotive industrie is er een kleinere draaicirkel mogelijk en is de besturing directer, soepeler en comfortabeler. U beweegt zich hierdoor flexibeler en dus veiliger door het verkeer.

’s Avonds of op donkere winterdagen bent u dankzij de vele verlichtingspunten op de fiets goed zichtbaar. Aan voor-, en achterzijde is de Carqon fiets voorzien van een krachtige verlichting die tot 400 meter zichtbaarheid biedt. En de reflectoren in de pedalen, spatborden en in het logo aan de zijkant zorgen voor een allround zichtbaarheid.

Finishing touch: kies de bakfiets die bij uw situatie past

Om uw Carqon verder te personaliseren kunt u kiezen uit vier kleurstellingen. Standaard wordt de Carqon geleverd met een 400 watt accu. Tegen meerprijs kunt u kiezen voor een 500 watt accu, of een dubbele batterij van 400 watt of 500 watt.

De Carqon is onder andere uit te breiden met de volgende handige accessoires:

- Zitkussen
- Regentent
- Beschermhoes box
- Beschermhoes cargobike
- Peuterstoel
- Maxi-cosi drager
- Bagagedrager

Meer informatie
MotorpositieMidden
DisplayBosch Purion
MerkCarqon
MotortypeBosch Performance CX Cargoline
Accu omschrijvingBosch PowerPack Performance
Actieradius40-70 km
Gewicht60.000000
Frame materiaalAluminium
VersnellingenSpanninga
RemsystemenTektro Dorado 4 Piston Hydraulische Schijfremmen
Type/ModelD2
WielmaatVoor 20 inch , Achter 27,5 inch
BedieningsdisplayBosch Purion

Fietslease of financiering

Bekijk onze mogelijkheden

Ruil uw scooter in

voor een e-bike

Twee vestigingen

in Amsterdam

Bereken uw fietsverzekeringspremie